מי היה מאמין שהשלמת בגרויות תהינה רק קצה המזלג של הלימודים האקדמיים. בכניסה לאתרי הקורסים והמסלולים כמו גם בחיפוש ברשת ובקריאת ספרים תגלו עולם שלם של ספרות. השאלה הנשאלת היא מה בדיוק ניתן לעשות עם תואר שכזה? התשובה לפניכם
אז מהן האופציות של תואר בספרות?
לפני ההרשמה לתואר בספרות חשוב שתבינו את משמעותן של בגרויות שונות ובכללן בגרות בספרות. מדובר בהשקעת זמן לא פשוטה ולא קטנה, במיוחד עבור מי שחסרה לו תעודת בגרות מלאה. הצעדים הראשונים שלכם לקראת תואר בספרות יתחילו עם השלמת בגרויות רחבה. מיד לאחר סיום המבחנים תצטרכו לעמוד בפני מכשול נוסף ? הפסיכומטרי, ולהוציא ציון שיאפשר לכם להתקבל לאחת הפקולטות הטובות של אחת האוניברסיטאות.
לאחר שהשלמתם בגרויות ובעת קבלת ציון הפסיכומטרי אתם תקבעו פגישת ייעוץ אקדמית. בפגישה זו ציוני בגרויות ישתכללו עם הפסיכומטרי עצמו ומכאן הדרך קצרה. תואר בספרות יאפשר לכם לעבוד כמובן בהוראה, אבל מעבר לכך ניתן לפתח את הלימודים בתואר שני לכלל נושאי התרפיה השונים. כך, למשל, תרפיה באמצעות סיפורים, סיפורת ושירה. תרפיה באומנות כוללת אף היא נושאים נכבדים מספרות ומכאן גם שאותם ציוני בגרויות חייבים להתאים ולהלום את תנאי הקבלה.
מקצוע נפלא
הוראת הספרות היא מקצוע נפלא. אתם תתבקשו להעניק לתלמידים צוהר לעולם שכולו ידע. במהלך הלימודים האקדמאיים תחשפו לקורסים כמו אגדות וסיפורי עמים, כאן תראו קשר ישיר בין אותן בגרויות שלמדתם אי שם בתיכון ובין החומרים הנלמדים בכיתה.
תואר בספרות, לאחר השלמת בגרויות מלאה, יכול להעניק לא מעט נקודות זכות לכל מי שמעוניין להמשיך לתואר שני כמו גם לאלו המעוניינים להיות מתרגלים וכמובן מדריכים בבתי ספר פרטיים. שם, השלמת בגרויות נלקחת ברצינות וכמובן שהתמורה על עבודה קשה ומאמץ באה לידי ביטוי הרבה יותר מאשר במערכת החינוך.
מוגש כשירות לציבור על ידי לחמן בגרות